Siirtäminen vanhalta palveluntarjoajalta

Kotisivut voidaan siirtää vanhalta palveluntarjoajalta IT-Palvelu Taitavalle. Teen siirron aina asiakkaan puolesta, jolloin asiakkaan ei tarvitse osata teknisiä yksityiskohtia. Asiakkaalta tarvitsen siirtoon tarvittavat tunnukset ja salasanat. Jos näitä ei ole, autan selvittämään mistä asiakas voi pyytää niitä.

Siirrossa huomioitavaa:

  • Tarvitset verkkotunnuksesi valtuutusavaimen tai siirtokoodin.
  • Kotisivujen siirtoa varten on hyvä olla FTP-tunnukset nykyiseen kotisivutilaan. Yksinkertaisen sivuston voi siirtää ilman niitäkin. Lisäksi voin neuvotella vanhan palveluntarjoajan kanssa muista siirtotavoista.
  • Katso alempaa tietoa osittaisista katkoksista siirron aikana

Siirtoprosessi

Yleensä kotisivut toimivat koko siirron ajan normaalisti ilman katkoksia, mutta niihin ei tule siirtovaiheessa tehdä muokkauksia esimerkiksi ylläpito-osiossa. Muuten tehdyt muutokset saattavat kadota sitten kun siirto on valmis. Siirtovaihe kestää pääsääntöisesti noin vuorokauden verran.

Siirron yhteydessä kotisivut muokataan niin, että ne toimivat tarjoamallani SilverStripe-ylläpitoeditorilla. Pienten kotisivujen kohdalla tämä ei tuo juuri näkyviä muutoksia kotisivujen lukijoille, mutta se tarjoaa sivuston omistajalle helpon tavan ylläpitää sivujen tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä.

Huomaa, että vaikka verkkotunnus (domain) säilyy samana, yksittäisten sivujen osoitteet verkkotunnuksen alaisuudessa saattavat muuttaa muotoaan. Tämä voi vaikuttaa muilla sivustoilla ja hakukoneissa oleviin linkkeihin. Hakukoneet yleensä korjaavat nämä linkit muutaman päivän sisällä siirron tapahtumisesta, mutta muilla sivustoilla vanhat linkit saattavat olla korjaamatta pitkään. Mikäli tämä herättää huolta, mainitse asiasta, niin pyrin selvittämään miten hyvin vanhat osoitteet ovat säilytettävissä.

Mikäli sivustolla on jo jokin ylläpitoeditori, vanha editori vaihdetaan SilverStripeen. Näin varmistetaan, että minulla on tarvittava tietotaito teknisen tuen suhteen, mikäli ylläpitoeditorin kanssa jostain syystä ilmenee ongelmia joko siirron yhteydessä tai myöhemmin.

Verkko-osoitteen siirtäminen

.fi-päätteiset verkko-osoitteet

 Siirtoa varten asiakkaan tulee lähettää minulle valtuutusavain. Viestintävirasto (Ficora) on toimittanut valtuutusavaimen asiakkaalle kirjeitse. Mikäli valtuutusavain on hukkunut, voin tilata sen Ficorasta, jolloin se tulee kirjeenä asiakkaan osoitteeseen. Voit myös tilata valtuutusavaimen itse tästä linkistä. Valtuutusavaimen tilaaminen on ilmaista.

Muut verkko-osoitteet

Esimerkiksi .net ja .com -päätteiset osoitteet vaativat siirtolukituksen avaamisen ja siirtokoodin. Lukitus pysyy auki muutaman päivän, jonka sisällä siirto on tehtävä. Minä selvitän verkko-osoitteen rekisteröineen tahon ja olen heihin yhteydessä teknisistä yksityiskohdista. Tämä kolmas osapuoli vaatii kuitenkin, että asiakas lähettää heille sähköpostiviestin, jossa kertoo antavansa luvan siirrolle.