Kotisivut

Toteutan kotisivut tarvittaessa suunnittelusta toteutukseen ja hostaukseen saakka avaimet käteen -periaatteella. Kotisivuihin kuuluu myös ylläpitoeditori, jonka avulla voit itse muokata kotisivujen sisältöä. Voit myös lähettää tiedot tehtävistä muutoksista minulle sähköpostilla, jolloin teen sisällön päivittämisen puolestasi. Jälkimmäisellä tavalla päivityksistä veloitetaan tuntihinnaston mukaisesti.

Kotisivujen suunnittelu tehdään joko sähköpostitse tai tavattaessa toimistollani tai asiakkaan luona.

Ulkoasu

Ulkoasua varten tarvitaan esimerkiksi graafikon tekemä ulkoasusuunnitelma tai muu kuvallinen luonnos. Teen yhteistyötä graafikon kanssa, jolta ulkoasusuunnitelma voidaan tarvittaessa tilata. Tämän jälkeen teen ulkoasun teknisen toteuttamisen ja asentamisen sisällönhallintajärjestelmään, johon sisältö syötetään minun tai asiakkaan toimesta.

Sisältö

Asiakas pystyy itse lisäämään ja muokkaamaan sivujensa sisältöä, kuten tekstiä, kuvia, taulukoita sekä ladattavia tiedostoja ja dokumentteja, sekä luomaan uusia sivuja valikkoon. Sivuston toteuttamisvaiheessa asiakas toimittaa sähköpostilla sisällön, jonka haluaa sivustolle alussa laitettavan. Koska kotisivujen tekemisen hinta perustuu arvioituun työtuntimäärään, voidaan haluttaessa hintaa pudottaa siten, että asiakas lisää sivuilleen itse suurimman osan sisällöstä ja minä lisään vain parin ensimmäisen sivun sisällön esimerkiksi. Sivusto julkaistaan sitten kun asiakas ilmoittaa sen olevan julkaisuvalmis.

Lue lisää sisällön ylläpitämisestä

Verkko-osoite

Verkko-osoitteen - eli domainin - voi hankkia kauttani. Jos teillä on jo sellainen, se voidaan liittää uusiin kotisivuihin. Ota yhteyttä ja ilmoita toivomasi verkko-osoite päätteineen - esimerkiksi www.minunyritys.fi - jolloin tarkistan sen saatavuuden ja hintavaihtoehdot. Hinta riippuu domainin päätteestä ja siitä, kuinka pitkäksi aikaa se kerrallaan rekisteröidään.

Kotisivutila ja hostaus

Pääsääntöisesti toteuttamani kotisivut hostataan, eli isännöidään, IT-Palvelu Taitavan palvelimilla. Näin saavutetaan avaimet käteen -ratkaisu, jossa asiakkaan ei tarvitse etsiä sopivaa tilaa kotisivuilleen (eli webhotellia) ja pohtia, mitä kaikkea kotisivutilalta vaaditaan.

Kun kotisivutilan tarjoaa sama yritys, joka kotisivut on rakentanut, on sivutilan tarjoajalla tarvittava tieto ja osaaminen siitä, mitä juuri kyseisen asiakkaan kotisivujärjestelmä editoreineen teknisesti edellyttää toimiakseen hyvin. Tällä on merkitystä esimerkiksi silloin kun kotisivutilan tarjoaja tekee suuria järjestelmäpäivityksiä palvelimilleen, jolloin saattaa ilmetä yllättävää epäyhteensopivuutta kotisivutilan ja itse kotisivujen tai ylläpitoeditorin välillä, mikäli kotisivutilan tarjoaja ei tunne hyvin asiakkaan käyttämää kotisivujärjestelmää. Lisäksi kun sivut isännöidään Taitavan palvelimilla, ylläpitoeditoriin kirjautuminen tapahtuu aina SSL-suojatun yhteyden kautta, jolloin kaikki liikenne asiakkaan tietokoneen ja ylläpitoeditorin välillä on salattua - tärkeimpänä käyttäjätunnus ja salasana jokaisen editoriin kirjautumisen yhteydessä. Tämä ominaisuus ei yleensä kuulu erillisten webhotellien perusominaisuuksiin, ja maksullisena lisäominaisuutena se voi olla kallis.